Centra krwiodawstwa


aaa

Przyjaciele Krewniaków


Partnerzy/Patroni


Polecamy


Szukaj

Podaj frazę do wyszukania.


Newsletter

Chcesz otrzymywać informacje o HK i KREWNIAKACH. Zapisz się.


aac

Fundacja

Czwartek 4 maja 2006r.

Orłoś Maciej

Opis biograficzny:
(ur. 16 lipca 1960 r. w Warszawie) - polski aktor, dziennikarz TVP. Syn pisarza Kazimierza Orłosia.
Kariera:
Najbardziej znany jako prezenter telewizyjny, przede wszystkim Teleexpresu, który prowadzi od 1991 roku. W czerwcu 1998 roku prowadził weekendowe wydania Wiadomości TVP w parze z Barbarą Górską. Był autorem i prowadzącym programów Oko w oko i A to Polska właśnie!. Prowadził też magazyny kulturalne Trochę kultury, Pociąg do kultury i Cooltura oraz dla niepełnosprawnych Przyjaciele (wszystkie w TVP1). Od 1999 roku podaje wyniki polskiego głosowania podczas konkursu Eurowizji. Członek Stowarzyszenia Wolnego Słowa.


Filmografia:
2002 Haker jako Dziennikarz na konferencji prasowej Burzy
2000 Sen o kanapce z żłtym serem
1997 Brat naszego Boga 1996 Słaba wiara
1996 Wirus
1995 Molly
1993 Lista Schindlera
1992 Enak
1992 Prawdziwie po polsku
1992 Zwolnieni z życia
1991 Obywatel świata
1990 Prominent
1990 Havet Stiger
1989 Głuchy telefon
1989 Lawa
1988 Akwen Eldorado
1984 Hania
1975 Kazimierz Wielki
Seriale telewizyjne
2003 Zaginiona
1997 Klan (gościnnie)
1997 Złotopolscy
1993 Plecak pełen przygód
1993-1994 Zespół adwokacki
1988-1991 Pogranicze w ogniu
1988-1991 W labiryncie

Źródło: www.wikipedia.org



Zamknij

Skomentuj artykuł


Podaj kod z obrazka (5 znaków)
Zamknij

Napisz do nas



Podaj kod z obrazka (5 znaków) (Podaj kod)

* oznaczono pola wymagane
Katarzyna Velinov, krewniacy, Marcin Velinov

Krewniacy - Europejska Fundacja Honorowego Dawcy Krwi 
adres do korespodencji : Domaniewska 35A lok 41, 02-672 Warszawa, Tel. 602 33 11 33
© 2012 KEFHDK. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Światowa Fundacja Promocji Krwiodawstwa - Krew dla Życia
ul. Mokotowska 58/10, 00-543 Warszawa, Tel./fax 22 620 51 52
© 2011 SFPKKZ. Wszelkie prawa zastrzeżone.