Centra krwiodawstwa


aaa

Przyjaciele Krewniaków


Partnerzy/Patroni


Polecamy


Szukaj

Podaj frazę do wyszukania.


Newsletter

Chcesz otrzymywać informacje o HK i KREWNIAKACH. Zapisz się.


aac

Fundacja

Czwartek 4 maja 2006r.

Sapryk Tomasz

Opis biograficzny:
Ur 1966-11-17 w Warszawie. polski aktor, na stałe związany z warszawskim Teatrem Powszechnym.
Kariera:
1990. 04. 07 - Debiut teatralny (w roli Tybalta w spektaklu "Romeo i Julia" Williama Shakespearea w reż. Andrzeja Wajdy)

Filmografia:
2007 - SZTUCZKI Obsada aktorska (ojciec Stefka i Elki),
2007 - RYŚ (2007) Obsada aktorska (sanitariusz Bill),
2007 - FALA ZBRODNI Obsada aktorska (Rudolf),
2007 - FACECI DO WZIĘCIA Obsada aktorska (Szmidt, zarządca budynku),
2006 - WSZYSCY JESTEŚMY CHRYSTUSAMI Obsada aktorska (Anioł Straż),
2006 - ŚWIĘTA POLSKIE Obsada aktorska ("Ubek"),
2006 - PALIMPSEST Obsada aktorska ("Maciek Hajdziak"),
2006 - NIANIA Obsada aktorska (Igor Wroński),
2006 - JOB CZYLI OSTATNIA SZARA KOMÓRKA Obsada aktorska (ojciec z prowincji), 2006 - FALA ZBRODNI Obsada aktorska (Rudolf, wspólnik Von Steina),
2006 - DYLEMATU 5 Obsada aktorska (Jan Pokorny, przewodniczący wspólnoty mieszkaniowej przy Dylematu 5),
2006 - APETYT NA MIŁOŚĆ Obsada aktorska (Stefan, wychowanek pani Walickiej),
2005 - ZAKRĘCONE Obsada aktorska (Albert),
2005 - ZAKRĘCONE Obsada aktorska (Tomek),
2005 - WIEDŹMY Obsada aktorska (dzielnicowy Henio Rosół),
2005 - ŚWIĘTA POLSKIE Obsada aktorska (Józek),
2005 - PLEBANIA Obsada aktorska (Trzmielina),
2005 - NA DOBRE I NA ZŁE Obsada aktorska (Dąbek "Banan" prowadzący wypożyczalnię leżaków nad morzem),
2005 - LAWSTORANT Obsada aktorska (Kazio Traczyk "Dzieciak"),
2005 - KOCHANKOWIE Z MARONY (2005) Obsada aktorska (rybak),
2005 - EGZAMIN Z ŻYCIA Obsada aktorska (urzędnik Powaga),
2005 - CO SŁONKO WIDZIAŁO Obsada aktorska (ojciec Seby),
2004 - WESELE (2004) Obsada aktorska (sierżant Styś),
2004 - TALKI Z RESZTĄ Obsada aktorska (pan Sylwester Roszko),
2004 - PANIENKI (2004) Obsada aktorska (hydraulik Karol Grzybek),
2004 - NA DOBRE I NA ZŁE Obsada aktorska (pacjent Dąbek "Banan", potem psycholog zwierzęcy),
2004 - KRYMINALNI Obsada aktorska (Michał Siudecki "Siuda"),
2004 - DZIUPLA CEZARA Obsada aktorska (Stefan, właściciel baru "Kulawy Frank"),
2004 - CAMERA CAFE Obsada aktorska (Edek, kumpel Tomka z campingu; odcinek 68_1),
2003 - ZOSTAĆ MISS 2 Obsada aktorska (Andrzej Kilian, producent futer, niedoszły sponsor konkursu "Miss Venus"),
2003 - TYGRYSY EUROPY (2003) Obsada aktorska (wodzirej na weselu),
2003 - SZYCIE NA GORĄCO Obsada aktorska (Zenon, pracownik firmy przeprowadzkowej),
2003 - SHOW Obsada aktorska (Zbyszek, wspólnik Czarka),
2003 - NA DOBRE I NA ZŁE Obsada aktorska (sprzedawca koszulek),
2003 - MAGICZNE DRZEWO Obsada aktorska (kierownik telewizyjnego bufetu),
2003 - KASIA I TOMEK Obsada aktorska (stajenny; odcinek 23),
2003-2005 - DEFEKT Obsada aktorska (Wiesław Błaszczyk "Synek"; I seria),
2003-2005 - CZEGO SIĘ BOJĄ FACECI, CZYLI SEKS W MNIEJSZYM MIEŚCIE Obsada aktorska (Klaudiusz, przyjaciel Gustawa; w serii 3 nie wystąpił w odcinku 14),
2002 - WIEDŹMIN (serial tv) Obsada aktorska (Dermot Marranga),
2002 - SUPERPRODUKCJA Obsada aktorska (kierownik planu filmu "Latarnik czyli miłość przez K.O."),
2002 - SFORA Obsada aktorska (handlarz narkotykami),
2002 - KŻYRZACY 2 [ortografia zgodna z intencjami autorów filmu] Obsada aktorska (Jurand ze Spychowa),
2002 -KRÓL PRZEDMIEŚCIA Obsada aktorska (redaktor "Nostromo"),
2002 - KARIERA NIKOSIA DYZMY Obsada aktorska (grabarz "Niemrawy"),
2002 - JEST SPRAWA . . . Obsada aktorska (Tadek Zawadzki),
2002 - E=MC2 Obsada aktorska ("Landryna"),
2002 - DZIEŃ ŚWIRA Obsada aktorska (polityk),
2002 - BEZ LITOŚCI Obsada aktorska (handlarz narkotykami),
2001 - WHERE ESKIMOS LIVE Obsada aktorska (dezerter),
2001 - STACJA (2001) Obsada aktorska (policjant Starewicz),
2001 - STEINWAY ORDYNATA (8) w PRZEPROWADZKI Obsada aktorska (prywatny detektyw Józef Byrka),
2001 - PORANEK KOJOTA Obsada aktorska (Marek, ochroniarz "Prezesa"),
2001 - PIENIĄDZE TO NIE WSZYSTKO Obsada aktorska (Rysio),
2001-2002 - MARZENIA DO SPEŁNIENIA Obsada aktorska (pan Zdzisio, właściciel warsztatu samochodowego),
2001 - GWIAZDA REKLAMY (6) w KOCHAM KLARĘ Obsada aktorska (Drążek, przedstawiciel "Vomitu"),
2000 - TO MY Obsada aktorska (adwokat rodziców Karoliny),
2000 - SŁONECZNA WŁÓCZNIA Obsada dubbingu,
2000 - SŁONECZNA WŁÓCZNIA Obsada aktorska (Dil),
2000 - SKARB SEKRETARZA Obsada aktorska (Tadek Zawadzki),
2000 - NIEBEZPIECZNE HOBBY (47) w NA DOBRE I NA ZŁE Obsada aktorska (Ryszard Więckiewicz),
2000-2001 - CHŁOP I BABA Współpraca reżyserska (odcinki: 5-6), Obsada aktorska (Marian Mozyrko),
1999 - WSZYSTKIE PIENIĄDZE ŚWIATA Obsada aktorska (Kaliszewski, kierowca prezesa Parcewicza),
1999 -POLICJANCI Obsada aktorska (policjant),
1999 - OPERACJA "KOZA" Obsada aktorska (grabarz),
1999 - JA, MALINOWSKI Obsada aktorska (kuzyn Miruś),
1999 - BADZIEWIAKOWIE Obsada aktorska (Boniecki),
1998 -MIODOWE LATA Obsada aktorska (asystent),
1998 - GWIEZDNY PIRAT Obsada aktorska (kierowca autobusu),
1997 - ZŁOTOPOLSCY Obsada aktorska (Jerzy Buber, złodziej samochodu Kacpra),
1997 - DUSZA ŚPIEWA w OPOWIEŚCI WEEKENDOWE Obsada aktorska (laryngolog),
1997 - ŁÓŻKO WIERSZYNINA Obsada aktorska (operator Kuba),
1997 - KOCHAJ I RÓB CO CHCESZ Obsada aktorska (pan Tolek, handlarz kasetami disco-polo na bazarze),
1997 - 7 w 13 POSTERUNEK Obsada aktorska,
1996 - WIRUS (1996) Obsada aktorska (Stefan, przybrany brat Michała),
1996 - TAJEMNICA SAGALI Obsada aktorska (wódz Scytów),
1995 - ODJAZD (serial tv) Obsada aktorska (Gozdek w latach 30-tych - 40-tych),
1995 - NIC ŚMIESZNEGO Obsada aktorska (asystent operatora na planie filmu Adama),
1995 - GRAJĄCY Z TALERZA Obsada aktorska (nazwisko aktora pojawia się w napisach czołowych filmu, w rzeczywistości aktor nie pojawia się na ekranie),
1994 - SZCZUR Obsada aktorska (mieszkaniec podziemia),
1993 - ŻYWOT CZŁOWIEKA ROZBROJONEGO Obsada aktorska,
1993 - WOW Obsada aktorska,
1993 - UPROWADZENIE AGATY Obsada aktorska (kolega Cygana z celi),
1993 - PORA NA CZAROWNICE Obsada aktorska (policjant Mikołaj),
1993 - ŁOWCA. OSTATNIE STARCIE Obsada aktorska (Thorn),
1992 - NAPRAWDĘ KRÓTKI FILM O MIŁOŚCI, ZABIJANIU I JESZCZE JEDNYM PRZYKAZANIU Obsada aktorska (Karol),
1991 - ODJAZD Obsada aktorska (Gozdek w latach 30-tych - 40-tych),
1990 - ŻYCIE ZA ŻYCIE. MAKSYMILIAN KOLBE Obsada aktorska (złodziej węgla),
1990 - MÓW MI ROCKEFELLER Obsada aktorska (skupujący kołki),
1989 - ODBICIA Obsada aktorska (działacz studencki; nie występuje w czołówce), 1988 - CRIMEN Obsada aktorska (lisowczyk),

Źródło: www.wikipedia.org
http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/1114853



Zamknij

Skomentuj artykuł


Podaj kod z obrazka (5 znaków)
Zamknij

Napisz do nas



Podaj kod z obrazka (5 znaków) (Podaj kod)

* oznaczono pola wymagane
Katarzyna Velinov, krewniacy, Marcin Velinov

Krewniacy - Europejska Fundacja Honorowego Dawcy Krwi 
adres do korespodencji : Domaniewska 35A lok 41, 02-672 Warszawa, Tel. 602 33 11 33
© 2012 KEFHDK. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Światowa Fundacja Promocji Krwiodawstwa - Krew dla Życia
ul. Mokotowska 58/10, 00-543 Warszawa, Tel./fax 22 620 51 52
© 2011 SFPKKZ. Wszelkie prawa zastrzeżone.