Centra krwiodawstwa


aaa

Przyjaciele Krewniaków


Partnerzy/Patroni


Polecamy


Szukaj

Podaj frazę do wyszukania.


Newsletter

Chcesz otrzymywać informacje o HK i KREWNIAKACH. Zapisz się.


aac

Fundacja

Czwartek 4 maja 2006r.

Strasburger Karol

Opis biograficzny:
(ur. 2 lipca 1947 w Warszawie) - polski aktor teatralny, filmowy i telewizyjny. Początkowo był studentem Państwowej Wyższej Szkoły Morskiej w Szczecinie, a następnie absolwentem Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej w Warszawie.
Kariera:
Debiutował w roku 1970 w serialu Kolumbowie. Od wielu lat gospodarz teleturnieju Familiada w TVP 2.
W młodości uprawiał gimnastykę sportową w klubie Legia Warszawa (największe osiągnięcie - drużynowe Mistrzostwo Polski w 1964 r.) oraz występował w cyrku

Filmografia:
2006 - SĄSIEDZI Obsada aktorska (aktor Karol Berger),
2006 - MAGDA M. Obsada aktorska (Hubert Wilecki),
2003-2007 - NA WSPÓLNEJ Obsada aktorska (Szymon Lenbach),
2002 - AS Obsada aktorska (inspektor Edward Gawroński),
2001 - KAMELEON (serial tv) Obsada aktorska (Staszek, komendant główny policji),
2001 - KAMELEON Obsada aktorska (Staszek, komendant główny policji),
2000 - ŚWIAT WEDŁUG KIEPSKICH Obsada aktorska (Ferdynand 2),
1997 - PRZYSTAŃ (1997) Obsada aktorska (wykładowca na kursie),
1997 - OPOWIEŚCI WEEKENDOWE Obsada aktorska (prowadzący program),
1997-2007 - KLAN Obsada aktorska (mecenas Marek Wagner),
1996 - EKSTRADYCJA 2 Obsada aktorska (Sasza Piłatow, rosyjski kapitan Interpolu; w odcinkach 2, 7 nie występuje w czołówce),
1994 - BANK NIE Z TEJ ZIEMI Obsada aktorska (agent nr 2),
1993 - KOMEDIA MAŁŻEŃSKA Obsada aktorska (szef Waldiego),
1992 - WSZYSTKO, CO NAJWAŻNIEJSZE... Obsada aktorska (Stefan Karski),
1991 - PANNY I WDOWY (serial tv) Obsada aktorska (redaktor naczelny pisma, kochanek Eweliny),
1991 - PANNY I WDOWY Obsada aktorska (redaktor naczelny pisma, kochanek Eweliny),
1990 - HISTORIA NIEMORALNA Obsada aktorska (Karol, aktor grający "Króla Ubu"),
1989 - MODRZEJEWSKA Obsada aktorska (Dulemba, "wielbiciel" Modrzejewskiej w Czerniowcach),
1988-1990 - W LABIRYNCIE Obsada aktorska (David Mayer, mąż Danuty, dziennikarz amerykański),
1988 - KAMARAD DO DESTE Obsada aktorska (Adamec),
1988 - CHICHOT PANA BOGA Obsada aktorska,
1987 - ZABIJ MNIE GLINO Obsada aktorska (członek bandy biorący udział w napadzie na pociąg),
1987 - WIELKI WÓZ Obsada aktorska (porucznik Zygmunt Kaliński),
1987 - VERA - DER SCHWERE WEG DER ERKENNTNIS Obsada aktorska (blondyn),
1987 - SAMI DLA SIEBIE Obsada aktorska (Tomasz, mąż Agaty),
1986 - ZKROCENI ZLEHO MUZE Obsada aktorska (Tommie Donberg),
1985 - WAR AND LOVE Obsada aktorska (oficer SS),
1985 - SEZON NA BAŻANTY Obsada aktorska (redaktor Waldemar Cetera, prowadzący program tv o Kaczmarku),
1985 - DŁUŻNICY ŚMIERCI Obsada aktorska (kapitan Jazgarz),
1984 - UMARŁEM, ABY ŻYĆ Obsada aktorska (gestapowiec w szpitalu),
1984 - 07 ZGŁOŚ SIĘ Obsada aktorska (cyrkowiec Adam Kunce),
1983 - STAN WEWNĘTRZNY Obsada aktorska (tłumacz w gabinecie dyrektora TV Gdańsk),
1983 - NA ODSIECZ WIEDNIOWI Obsada aktorska (książę Karol Lotaryński, dowódca wojsk austriackich),
1982 - ŻYCIE KAMILA KURANTA Obsada aktorska (malarz Karol Niedzielski),
1982 - WIELKI SZU Obsada aktorska (karciarz Denel),
1982 - PUNKTY ZA POCHODZENIE Obsada aktorska (znany aktor),
1982 - 3 + JEDNA Obsada aktorska,
1981 - DER UNGEBETENE GAST Obsada aktorska (Robert Zodinger),
1980 - POWSTANIE LISTOPADOWE. 1830 - 1831 Obsada aktorska (Wysocki Piotr),
1979 - DOKTOR MUREK Obsada aktorska (Wojciech Bożyński, brat Miki),
1977 - NOCE I DNIE (serial tv) Obsada aktorska (Toliboski Józef ; w odcinku 12 gra swego syna; w rzeczywistości w odcinku 3 nie wystąpił; w odcinkach 4, 7 nie występuje w czołówce),
1976 - POLSKIE DROGI Obsada aktorska (Władysław Niwiński),
1976 - KARINO Obsada aktorska (trener Andrzej Stolarek),
1975 - NOCE I DNIE Obsada aktorska (Toliboski Józef , syn Toliboskiego),
1974 - KARINO (serial tv) Obsada aktorska (trener Andrzej Stolarek),
1974 - IZKUSTVENATA PATICA Obsada aktorska (oficer polskiego wywiadu),
1974 - 40 - LATEK Obsada aktorska (pracownik w klubie przyzakładowym),
1973 - DAS UNSICHTBARE VISIER Obsada aktorska (Marcel Laffitte; wystąpił w odcinku "Insel des todes"),
1973 - POPRZEZ PIĄTY WYMIAR Obsada aktorska (asystent doktora Kopota),
1973 - CZARNE CHMURY Obsada aktorska (Paweł Odrowąż, syn chorążego; w odcinku 1 nie występuje w czołówce),
1971 - KŁOPOTLIWY GOŚĆ Obsada aktorska (milicjant),
1971 - JESZCZE SŁYCHAĆ ŚPIEW. I RŻENIE KONI . . . Obsada aktorska (syn Królikiewicza),
1971 - AGENT NR 1 Obsada aktorska (Szajnowicz-Iwanow Jerzy),
1970 - ŻYCIE RODZINNE Obsada aktorska (mąż kobiety z dzieckiem w oknie),
1970 - KOLUMBOWIE Obsada aktorska ("Siwy"),
1970 - ALBUM POLSKI Obsada aktorska (żołnierz wkopujący słup graniczny; nie występuje w napisach),
Źródło: http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/112236
www.wikipedia.org



Zamknij

Skomentuj artykuł


Podaj kod z obrazka (5 znaków)
Zamknij

Napisz do nas



Podaj kod z obrazka (5 znaków) (Podaj kod)

* oznaczono pola wymagane
Katarzyna Velinov, krewniacy, Marcin Velinov

Krewniacy - Europejska Fundacja Honorowego Dawcy Krwi 
adres do korespodencji : Domaniewska 35A lok 41, 02-672 Warszawa, Tel. 602 33 11 33
© 2012 KEFHDK. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Światowa Fundacja Promocji Krwiodawstwa - Krew dla Życia
ul. Mokotowska 58/10, 00-543 Warszawa, Tel./fax 22 620 51 52
© 2011 SFPKKZ. Wszelkie prawa zastrzeżone.