Centra krwiodawstwa


aaa

Przyjaciele Krewniaków


Partnerzy/Patroni


Polecamy


Szukaj

Podaj frazę do wyszukania.


Newsletter

Chcesz otrzymywać informacje o HK i KREWNIAKACH. Zapisz się.


aac

Fundacja

Czwartek 4 maja 2006r.

Zbrojewicz Mirosław

Opis biograficzny:
(ur. 25 lutego 1957 w Warszawie), aktor polski.
Kariera:
Występował w teatrach: Lubuskim w Zielonej Górze (1981-1982), Pracowni w Warszawie (1983-1992), Powszechnym w Radomiu (1991), Szwedzka 2/4 w Warszawie (1993-1994), Rozmaitości w Warszawie (1994-2001), 77 w Łodzi (1997), Studio w Warszawie (od 2003). W 1981 ukończył studia na Państwowej Wyższej Szkole Teatralnej w Warszawie. Jego debiut teatralny nastąpił 14 czerwca 1981, kiedy wystąpił w roli Sukiennika w Mistrzu Piotrze Pathelinie (reż. Wojciech Maryański) na scenie Lubuskiego Teatru w Zielonej Górze.

Filmografia:
Ostatni dzwonek (1989),
Cynga (1991),
Dziecko szczęścia (1991),
Głos (1991),
Panny i wdowy (1991),
Enak (1992),
Psy II: Ostatnia krew (1994),
Szczur (1994),
Ekstradycja (1995),
Kiler (1997), jako agent UOP,
Chłopaki nie płaczą (2000),
Wiedźmin (2001),
E=mc² (2002), jako "Śledź",
As (2002)
Dublerzy (2006), jako "Wiesiek",
Palimpsest, jako Bury.

Źródło: www.wikipedia.org



Zamknij

Skomentuj artykuł


Podaj kod z obrazka (5 znaków)
Zamknij

Napisz do nas



Podaj kod z obrazka (5 znaków) (Podaj kod)

* oznaczono pola wymagane
Katarzyna Velinov, krewniacy, Marcin Velinov

Krewniacy - Europejska Fundacja Honorowego Dawcy Krwi 
adres do korespodencji : Domaniewska 35A lok 41, 02-672 Warszawa, Tel. 602 33 11 33
© 2012 KEFHDK. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Światowa Fundacja Promocji Krwiodawstwa - Krew dla Życia
ul. Mokotowska 58/10, 00-543 Warszawa, Tel./fax 22 620 51 52
© 2011 SFPKKZ. Wszelkie prawa zastrzeżone.