Centra krwiodawstwa


aaa

Przyjaciele Krewniaków


Partnerzy/Patroni


Polecamy


Szukaj

Podaj frazę do wyszukania.


Newsletter

Chcesz otrzymywać informacje o HK i KREWNIAKACH. Zapisz się.


aac

Fundacja

Czwartek 4 maja 2006r.

Ibisz Krzysztof

Krzysztof Ibisz
polski dziennikarz, producent, prezenter telewizyjny, polityk i akt

ur. 25 lutego 1965 w Warszawie














Opis biograficzny:


Kariera:
Pracuje w telewizji Polsat. Prowadził wiele programów telewizyjnych, m.in. Bar, Dwa światy, Awanturę o kasę, Życiową szansę, Rosyjską ruletkę oraz talk show Kto ma rację?, konkursy Miss Polski (2001, 2003, 2004 i 2006), "Sylwester z Gwiazdami" - wielki koncert noworoczny dla 140.000 osób na Krakowskim Rynku, Krakowskie Wianki 2007 - koncert dla 200.000 osób, Przeboje Lato - koncert w Płocku, koncerty live największych polskich gwiazd i programy Fundacji Polsat. Obecnie prowadzi program rozrywkowy Jak oni śpiewają? z Katarzyną Cichopek oraz teleturniej Gra w ciemno, na który licencję zakupiła telewizja włoska.
Wcześniej pracował w TVN – prowadził tam autorskie programy: teleturniej rodzinny "Wszystko albo nic", "Ibisz, gwiazdy, muzyka", talk-show Ibisekcja oraz programy takie jak: "Zostań Gwiazdą" (3 edycje) i "Gorączka złota"
W latach 1993-1996 współpracował z TVP, gdzie prowadził programy: Czar Par (1994, 1995, 1996), Pomidor, Przyjaciele, Sopot Festival (1993, 1996), Festiwal w Opolu '94, wybory Miss Polonia (1995, 1996, 1997), Rozmowy Jedynki oraz Studio Jedynki.
W 1997 był doradcą prezesa do spraw programowych Telewizji Wisła oraz autorem i producentem teleturnieju Wszystko albo nic.

Filmografia:
1988: "Desperacja" jako Marcin
1989: "Gdańsk 39"
1989: "Wiatraki z Ranley" jako Jan Dzianisz
1993: "Kolos" ("Koloss") jako Bentein Dagestan

Pozostałe role:
2006: "Sobowtór" jako on sam
2006: "Job, czyli Ostatnia Szara Komórka" jako Krzysztof Ibisz, reżyseria Konrad Niewolski
2000-2006: "Plebania" jako Krzysztof Barański (2001, 2002)
1996: "Dzieci i Ryby"
1991: "Maria Curie" ("Marie Curie, une femme honorable")
1990: "Napoleon"
1989: "Bal na Dworcu w Koluszkach"
1989: "Opowieść o Dziadach Adama Mickiewicza" Lawa jako Adam Gurowski
1989: "Sztuka Kochania" jako widz telewizyjny
1989: "Kanclerz"
1989: "Odbicia" jako Konrad
1986: "ESD"
1985: "Żuraw i Czapla"

Gościnnie:
2007: "Pierwsza Miłość" jako Krzysztof Ibisz
2005: "Klinika Samotnych Serc" jako Krzysztof Ibisz
2004-2006: "Pensjonat pod Różą" jako Michał Piszczak, autor "Idealnej Pary"
1999-2006: "Świat według Kiepskich"

Polski dubbing:

1993: "Kometa nad Doliną Muminków" ("Tanoshii Moomin Ikka Muumindani no Suisei") jako Migotek
1990: "Muminki" ("Moomins") jako Migotek
1988: Denver Ostatni Dinozaur jako Jeremy
1979-1984: Scooby i Scrappy Doo (wydane przez Polskie Nagrania pod koniec lat 80-tych) - jako Fred



źródło: www.wikipedia.org i www.ibisz.pl



Zamknij

Skomentuj artykuł


Podaj kod z obrazka (5 znaków)
Zamknij

Napisz do nas



Podaj kod z obrazka (5 znaków) (Podaj kod)

* oznaczono pola wymagane
Katarzyna Velinov, krewniacy, Marcin Velinov

Krewniacy - Europejska Fundacja Honorowego Dawcy Krwi 
adres do korespodencji : Domaniewska 35A lok 41, 02-672 Warszawa, Tel. 602 33 11 33
© 2012 KEFHDK. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Światowa Fundacja Promocji Krwiodawstwa - Krew dla Życia
ul. Mokotowska 58/10, 00-543 Warszawa, Tel./fax 22 620 51 52
© 2011 SFPKKZ. Wszelkie prawa zastrzeżone.