Centra krwiodawstwa


aaa

Przyjaciele Krewniaków


Partnerzy/Patroni


Polecamy


Szukaj

Podaj frazę do wyszukania.


Newsletter

Chcesz otrzymywać informacje o HK i KREWNIAKACH. Zapisz się.


aac

Fundacja

Czwartek 4 maja 2006r.

Szwedes Piotr

Opis biograficzny:
(ur. 5 sierpnia 1968 w Lidzbarku Warmińskim) - aktor telewizyjny i teatralny.
Kariera:
Najpopularniejszy film z jego udziałem to Młode Wilki z 1995 roku. Obecnie występuje w Złotopolskich. Prowadził również program na TVP 2 pod tytułem Załóż się. Do niedawna związany z TVN - w stacji prowadził programy: We dwoje oraz Ciao Darwin.

Filmografia:
2003-2007 - NA WSPÓLNEJ Obsada aktorska (Maciej Romani, syn Lucjana),
w DOM (1980 - 2000; serial tv) Obsada aktorska (Marek Kotys, narzeczony Majki),
1999 - WROTA EUROPY Obsada aktorska (Smagły),
1999 - COSA NOSTRA (3) w LOT 001 Obsada aktorska (kadet),
1999 - MGŁA (8) w LOT 001 Obsada aktorska,
1999-2007 Złotopolscy
1998 - GWIEZDNY PIRAT Obsada aktorska (Marek Kosociński, wychowawca klasy z Legnicy),
1997 - PROSTYTUTKI Obsada aktorska (Eryk, były mąż Uli, ojciec Mateusza),
1996 - NIEPISANE PRAWA w OPOWIEŚCI WEEKENDOWE Obsada aktorska (Czarek, kierowca Haliny),
1996 - NOCNE GRAFFITI Obsada aktorska (kierowca Koślickiego, człowiek Nowaka),
1995 - NIC ŚMIESZNEGO Obsada aktorska (operator filmu "Klęska"),
1995 - MŁODE WILKI Obsada aktorska (Robert Ratacki "Prymus"),
1995 - DOCTEUR SEMMELWEIS Obsada aktorska (student Kleina),
1995 - CWAŁ Obsada aktorska (Dominik),
1994 - STELLA STELLARIS Obsada aktorska,
1994 - DAMA KAMELIOWA Obsada aktorska (mężczyzna obserwujący grę w karty

Źródło: http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/111594
www.wikipedia.org



Zamknij

Skomentuj artykuł


Podaj kod z obrazka (5 znaków)
Zamknij

Napisz do nas



Podaj kod z obrazka (5 znaków) (Podaj kod)

* oznaczono pola wymagane
Katarzyna Velinov, krewniacy, Marcin Velinov

Krewniacy - Europejska Fundacja Honorowego Dawcy Krwi 
adres do korespodencji : Domaniewska 35A lok 41, 02-672 Warszawa, Tel. 602 33 11 33
© 2012 KEFHDK. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Światowa Fundacja Promocji Krwiodawstwa - Krew dla Życia
ul. Mokotowska 58/10, 00-543 Warszawa, Tel./fax 22 620 51 52
© 2011 SFPKKZ. Wszelkie prawa zastrzeżone.