Centra krwiodawstwa


aaa

Przyjaciele Krewniaków


Partnerzy/Patroni


Polecamy


Szukaj

Podaj frazę do wyszukania.


Newsletter

Chcesz otrzymywać informacje o HK i KREWNIAKACH. Zapisz się.


aac

Fundacja

Czwartek 4 maja 2006r.

Szyc Borys

Opis biograficzny:
(ur. 4 września 1978 w Łodzi) - polski aktor. Ma córkę Sonię (ur. 2004 r.) ze związku z ubezpieczycielką, Anną Bareją. Laureat Wiktora 2007 w kategorii aktor.
Ukończył XXVI liceum ogólnokształcące w Łodzi. Absolwent Akademii Teatralnej w Warszawie (2001). Popularność zdobył rolami aresztanta Alberta w filmie Symetria, antyterrorysty-złodzieja Juliana w Vinci oraz policjanta "Kruszona" w serialu Oficer. Od roku 2001 jest aktorem warszawskiego Teatru Współczesnego.

Filmografia:
Enduro Bojz (2000), jako motocyklista
Przedwiośnie (2001), jako Buławnik Wojciech
E=mc² (2002), jako student
Magiczne drzewo (2004, serial TV, odc. 6)
Symetria (2004), jako Albert
Vinci (2004), jako Julian
Pręgi (2004), jako Bartosz
Oficer (2005), jako podkomisarz Tomasz Kruszyński
Chaos (2006), jako Łysy
Janek (2006)
Droga wewnętrzna (2006)
Hiena (2006), jako Mężczyzna, Ojciec Małego, Lodziarz
Oficerowie (2006), jako Kruszon
Job, czyli ostatnia szara komórka (2006), jako Chemik
Południe-Północ (2007), jako Jakub
Ryś (2007)
Tajemnica twierdzy szyfrów (2007), jako untersturmfuhrer Matheas Beer
Testosteron (2007), jako Tytus, kelner
GROM (2007)
Expecting Love (2008), jako Marcel
Asterix na Olimpiadzie ([2008]), jako Brutus ([dubbing])

Źródło: www.wikipedia.org



Zamknij

Skomentuj artykuł


Podaj kod z obrazka (5 znaków)
Zamknij

Napisz do nas



Podaj kod z obrazka (5 znaków) (Podaj kod)

* oznaczono pola wymagane
Katarzyna Velinov, krewniacy, Marcin Velinov

Krewniacy - Europejska Fundacja Honorowego Dawcy Krwi 
adres do korespodencji : Domaniewska 35A lok 41, 02-672 Warszawa, Tel. 602 33 11 33
© 2012 KEFHDK. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Światowa Fundacja Promocji Krwiodawstwa - Krew dla Życia
ul. Mokotowska 58/10, 00-543 Warszawa, Tel./fax 22 620 51 52
© 2011 SFPKKZ. Wszelkie prawa zastrzeżone.